Skaramuča

WINE'S PROFILE

 

 • Name
  Skaramuča
 • Origin
  Pelješac
 • Color
  Red / White

 • Description

  Cijenjeni hrvatski vinar Ivo Skaramuča vlasnik je i idejni začetnik proizvodnje vina pod brandom Skaramuča. Iako je tradicija vinogradarstva i vinarstva stara koliko sama obitelj Skaramuča, prava priča uspjeha kreće od 1992. godine kada je omogućeno da posluje kao privatni proizvođač grožđa i vina u Hrvatskoj te otvara priliku brandu Skaramuča da se pozicionira u sam vrh hrvatskog vinarstva.

  Skaramuča je dokaz kako se samo mukotrpnim radom, predanošću i ljubavlju prema vinu može postići zavidan uspjeh koji cijenjeni hrvatski vinar Ivo Skaramuča i njegova obitelj njeguju godinama. Nevjerojatan entuzijazam, nadnaravna snaga, žudnja za stvaranjem i radom te vjera u uspjeh krase čovjeka koji je od nepregledne šume i kamena napravio mali vinogradarski raj.
  Plavac premium - plavac mali je najznačajnija autohtona sorta grožđa u Hrvatskoj. Nastala je križanjem dviju autohtonih hrvatskih sorti: Crljenka i Dobričića. Plavac Premium je vino tamno rubinsko crvene boje, voćnog mirisa, te snažnog i bogatog tijela. Temperamentan je i zavodljiv.
  Dingač je vrhunsko vino, duboke rubinskocrvene boje, kristalne bistroće te fino naglašene sortne arome. Ovo vino je jedinstveno po harmoničnoj punoći okusa. Dingač je tipičan plavac, voćnih karakteristika, aroma koje podsjećaju na bobičasto voće.