Vina Fiolić

WINE'S PROFILE

 

 • Name
  Fiolić
 • Origin
  Zadar
 • Color
  Red / White / Rose / Liquor

 • Description

  Uspješan dvojac braća Dario i Mario stoje iza prepoznatljivih vina i likera Fiolić iz Zadra. Braća su treća generacija u obitelji Fiolić koji nastavljaju tradiciju bavljenja vinarstvom.

  Cuvee Fiolić - Vino je jako lijepog mirisa koji odiše laganom svježinom i voćnosti. Njegovano je 8 mjeseci u barrique bačvi. Voćne i začinske arome stalno se izmjenjuju. Dominantne su note borovnice i šumskog voća, te pikantne note papra. Okus je jako dobar, zaokružen i postojan. Pun je, snažan, pomalo pikantan, obilnog ekstrakta i usmjerenih kiselina, vrlo je sočan i pitak.
  Rose Fiolić - Vino je proizvedeno od crnih sorti grožđa Plavine i Grenacha crnog. Vino je suho, zavodljivog decentnog voćnog mirisa začinjenog sa finom cvjetnom nijansom, idealne svježine i kiselosti, u ustima je ekspresivan i intenzivan, dugo traje i ima fantastičan završetak. Izvrstan je kao food vino ili dobar aperitiv.
  Malvazija Fiolić - Vino je žute boje. Miris je voćni i svojstven sorti sa izraženim notama bijelog cvijeća i komorača. Ugodne je gorčine, slasnosti i slanosti. Dugotrajne je svježine. Odlično se sljubljuje uz lagana jela i riblje specijalitete, školjke i sushi.
  Maraština Fiolić - Vino je zelenkasto žute do žute boje. Miris je cvjetni i potpuno svojstven sorti. Alkoholi su umjereno izraženi, a kiseline ugodne. Izvrsno se sljubljuje sa laganijim jelima, bijelim mesom, ribljim specijalitetima i sushijem.
  Liker od Maraške Fiolić - Maraška je stara hrvatska autohtona sorta ili podvrsta višnje najviše rasprostranjena u Ravnim kotarima (Škabrnja, Prkos, Zemunik Donji).Ima snažnu aromu i odličnu kakvoću plodova zbog svoje visoke koncentracije suhe tvari.Upravo zbog toga je obožavamo u likerskoj proizvodnji, ali i zbog niza drugih sastojaka koji utječu na organileptiku proizvoda. Posebnom ljubavi, velikim radom i drukčijim pristupom proizvodnji (tradicija i "hand made"), proizveden je LIKER OD MARAŠKE "FIOLIĆ" u ZADRU. Višestruko je nagrađivan za izvrsnost kakvoće proizvoda. Liker je prekrasnih organoleptičkih svojstava, ugodne ravnoteže alkohola, šećera i kiselina.