Vina Adriana

WINE'S PROFILE

 

 • Name
  Adriana
 • Origin
  Poreč
 • Color
  Red / White / Rose

 • Description

  Iz hrvatske Provanse kao joj s razlogom tepaju mnogi, dolaze ponajbolja hrvatska vina. Najprepoznatljivije ime iz Istre u vinskom svijetu svakako je porečka Agrolaguna koje je u svojim podrumima pripremila novu liniju kapljica za sve vinoljupce.

  Vina Adriana lagana su ljetna vina koja se odlično nadopunjuju s laganijom hranom i sirevima.U njih je pretočena dugogodišnja tradicija istarskog vinarstva koja je povezana s modernim pristupom, čime je postignuta savršena sinergija probranih sorti koje daju najbolja istarska vina.

  Adriana white je 100% istarska malvazija, kristalno čista, zelenkasto žuta boja, karakteristične arome na citruse, zelenu jabuku i tropsko voće u ustima lagane prepoznatljive slane mineralnosti.
  Adriana rose je dobivena od sorti teran, syrah i merlot. Lagana svijetlo ružičasta bojavoćne arome na jagodu, malinu i svježu papriku, ovo vino u ustima je svježe i lagano, osvježavajućeg voćnog okusa.
  Adriana red kupaža je 60% cabernet sauvignona i 40% merlota. Odlikuje ga tamna rubinsko-crvena boja, arome na borovnicu, kupinu, začine, izrazito voćno, mekano, toplo, ugodne trajnosti i slatkastih tanina.